Zolang ik me kan herinneren sta ik met rommelmarktschatten op 5 mei
op de vrijmarkt bij mij in de wijk.
op de vrijmarkt bij mij in de wijk.
Ik weet niet wanneer ik voor het eerst met een kleedje naar buiten trok,
maar als ik ga tellen, dan kom ik dit jaar op 30 keer rommelmarkten.
maar als ik ga tellen, dan kom ik dit jaar op 30 keer rommelmarkten.
Ik heb staan dwarsfluiten (goeie business,
ik floot voor bomen voor het regenwoud, awwww....),
we hebben plakken watermeloen verkocht (totaal 1 klant)
en we hebben een berg wokkels voor in je haar gemaakt van kekke stofjes.
Als ik daaraan denk, dat dát mode was......
dan word ik helemaal blij.
ik floot voor bomen voor het regenwoud, awwww....),
we hebben plakken watermeloen verkocht (totaal 1 klant)
en we hebben een berg wokkels voor in je haar gemaakt van kekke stofjes.
Als ik daaraan denk, dat dát mode was......
dan word ik helemaal blij.
Een paar weken van tevoren gaat het broeien en bruisen in onze familie:
de rommelmarkt komt eraan!
de rommelmarkt komt eraan!
Er moet besloten worden hoeveel kramen er moeten komen,
maar vooral moet er bepaald worden hoe de catering eruit gaat zien.
maar vooral moet er bepaald worden hoe de catering eruit gaat zien.
Dat wil zeggen: dat wat we zelf opeten.
Mijn familie is vooral een familie van feesteten en eetfeesten. ;)
Dit jaar ga ik voor de combi chocola - gezond:
de rood wit blauwe appel!
de rood wit blauwe appel!
Je hebt nodig:
- appeltjes met een rode bovenkant en een steeltje (=handig)
- witte chocola (of melted candy)
- blauwe kleurstof (of blauwe sprinkels)
- een pannetje en een kommetje
Witte chocola is wat lastiger met smelten dan bruine chocola.
Zorg ervoor dat je het au bainmarie smelt, flink blijven roeren.
Je kom mag het water niet raken, het water mag niet koken.
Mocht de chocola gaan klonten, dan is ie te warm geworden.
En dan nog gaat het weleens mis, ergens, geen idee waar:
Smelt de chocola tot deze goed vloeibaar is.
Houd de appel vast aan het steeltje en doop in de witte chocola.
Zet ondersteboven te drogen in de koelkast, ongeveer een kwartier.
Meng blauwe kleurstof door de overgebleven chocola en doop daar de onderkant van de appel in.
Of doop de appel in blauwe sprinkels wanneer de chocola nog zacht is.
Tot slot het appeltje weer terug in de koelkast tot het is uitgehard.
Woon je in Utrecht en/of omstreken?
Kom kijken in Lombok!
Het is een keileuk feest 5 mei.
De mooiste appel ever!
BeantwoordenVerwijderenVeel plezier morgen.
thanks! Het was een fantastisch feest!
VerwijderenHa, die fail zou mij ook zo hard overkomen!
BeantwoordenVerwijderenMaar het is wel goed gelukt hè!
Hahaha, heb er zo om gelachen, het ziet er namelijk, eigenlijk heel smerig uit, hahaha.
VerwijderenMaar het is een cutie geworden zo. :)
hoi Babbe
BeantwoordenVerwijderenOm in te bijten je prachtige appel en wat een leuk verhaal over jouw beleving van ons 5 mei feest
Wat hebben we weer lekker gegeten, he mam? ;)
Verwijderen